Waar ligt onze school? (zie kaartje op pagina contact)

octopusplan-veilige-schoolomgevingOnze school is gelegen in het hartje van Leuven en is gemakkelijk bereikbaar. De Ch. Deberiotstraat verbindt de Naamsestraat met de Tiensestraat Hieronder vindt u onze school op plan.
Ook al ligt de school in het centrum van Leuven, toch is er geen gebrek aan groen. Het stadspark is tweehonderd meter verwijderd van de schoolpoort. Dit geeft de kinderen de mogelijkheid om zich uit te leven in een natuurlijke omgeving.
Als school zijn we ons er van bewust dat verkeersveiligheid rond de school prioritair is. Om de omgeving rond de school zo veilig mogelijk te maken voor de kinderen, ligt onze school in een zone dertig. (maatregel van kracht sinds 2005) De leerlingen worden steeds begeleid bij het oversteken van de straat.

octopus agent

Naast deze maatregelen heeft de school besloten zich aan te sluiten bij het octopusplan. De fel gekleurde paal voor onze schoolpoort wijst de automobilisten erop dat ze een school naderen en hun rijstijl moeten aanpassen.
Onze school is dicht gelegen bij het Fochplein. Daar kunnen de kinderen de bus nemen.
De school is eveneens bereikbaar met de auto . De Ch. Deberiotstraat, een éénrichtingsstraat, rijd je via de Naamsestraat in, richting Tiensestraat.